Östersund2019-08-28T19:31:32+00:00

Project Description

Östersunds nya city foajé

ÖSTERSUND, SVERIGE

Tävlings finalister; i samarbete med KAAN architecten and Gora Art & Landscape/Johan Folkesson

Förslaget syftar till att ge Östersund en ny, öppen och ljus stadsfoajé- en byggnad och utemiljö som smälter in naturligt i stadsväven. En byggnad som nästan oansenligt styr platsen framåt genom en avslappnad och öppet modest arkitektur och som samtidigt möter rådhuset som monument, med en enad och likställt stark arkitektur.  Byggnaden måste vara förstående och inte dominerande. Transparant där möjligt och privat där nödvändigt. Byggnaden är omgärdad av ett grönt och färgglatt ängslandskap som hittar sin väg genom tomtens alla öppningar och kan bli sedd från varje vinkel inifrån och runt byggnaden. Om allt detta kan erbjudas, i en levande och energifull mittpunkt bestående av ett offentligt och tillgängligt rum att träffas, äta, tala,lära, lyssna, lära ut, mingla – då kommer Östersund nya stadsfoajé bli ett öppet och tillförlitligt stadsrum för alla invånare att besöka, använda och göra till sitt.

Visualiseringar: Pf Visual